· 

De Gea supermens?

Afgelopen weekend speelde Manchester United op bezoek bij Liverpool en die wedstrijd eindigde in 0-0. Een uitslag die ze vooral te danken hadden aan wederom een geweldig optreden van De Gea. Vooral die ene redding op de inzet van Matip was ronduit wonderbaarlijk te noemen en wij durven zelfs te zeggen dat geen andere keeper op deze planeet die bal had tegengehouden. United is die redding gaan ontleden en kwam via wiskunde tot de conclusie dat De Gea gewoon een ‘supermens’ is.

 

Het gaat in dit geval vooral om de ongelofelijke reactietijd van de Spaanse keeper, want om een bal van zo dichtbij tegen te houden met een ongekende reflex is gewoon buitenaards. We zetten de cijfers eventjes op een rijtje voor je: De inzet van Matip is op 5,49 meter van de keeper en de reactietijd van De Gea is 0,28 (!) seconde. Op basis hiervan kunnen we de snelheid van Matip’s inzet uitrekenen, want afstand / tijd = snelheid. In dit geval is het dus 5,49 / 0,28 = 19,61 meter per seconde. Als we dit naar kilometers per uur omzetten is dat ruim 70 kilometer per uur!

 

Conclusie: De Gea stopt een bal van ruim 70 km/u op een afstand van nog geen 5,5 meter. En nee, hij kreeg de bal niet recht op zich af geschoten. We kunnen dus inderdaad concluderen dat De Gea een ‘supermens’ is. Hieronder de geniale video van Manchester United, inclusief die ongelofelijke redding vanuit alle hoeken en standen.

 

Dit artikel is afkomstig van www.neveroffside.nl

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0