De pasvorm van een keepershandschoen is van groot belang, het zorgt namelijk voor draagcomfort en het bepaalt hoe het model om je hand voelt. Het geeft jou het vertrouwen dat je nodig hebt om alle ballen klem te pakken. 

 

Hier beschrijven wij de pasvormen die Elite Sport kent en waarmee jij de pasvorm kunt kiezen die bij jou past.

 

Roll vinger keepershandschoenen

Dit is één van de populairste technieken van de afgelopen jaren. Bij deze handschoenen wordt de foam als het ware om de vingers gerold. Doordat de foam om de vingers zit gerold zorgt het voor een groter vangoppervlak en dus meer grip. Maximaal contact gedurende het gooien en vangen van de bal.

 

Platte vinger keepershandschoenen

Dit is één van de oudste technieken binnen keepershandschoenen. De pasvorm met platte vinger zitten over het algemeen losser ten opzichte van andere modellen. De  platte vinger is ideaal voor keepers die houden van een pasvorm die niet heel strak zit. Dit  model lijkt en voelt als de pasvorm van de eigen handpalm, een natuurlijke pasvorm dus. Vanggebied is groot en maakt vangen makkelijker.

 

Negatief naad keepershandschoenen 

De naam “negatieve naad” duidt op de pasvorm waarbij de naden van de keepershandschoen aan elkaar zijn gestikt. Dit zorgt ervoor dat de naden niet zichtbaar zijn. Dit resulteert in een strakke pasvorm om de vingers en hand. Een negatief naad voelt aan als een tweede huid, om die reden is deze techniek geliefd bij keepers die houden van een model dat strak om de hand zit en toch zijn flexibiliteit behoudt. Het draagcomfort is hoog. De doelman heeft meer contact met de bal. Dit zorgt voor meer gevoel bij het vangen en het werpen van de bal.

 

Hybride keepershandschoenen

Hierbij worden verschillende technieken gecombineerd. Een combinatie van meerdere technieken heeft als doel om de beste eigenschappen van diverse technieken te gebruiken en het gebruiksgemak te verhogen.