· 

Hoe op te staan na een duik

Een prachtige zweefduik en met de vingertoppen tik je de bal uit de kruising. Je vangt je goed op en zo snel mogelijk weer overeind voor de rebound..... Maar dat opstaan, waarom doen zoveel keepers dat fout? Kijk goed naar de foto van Cillissen. NOOIT MET DE PLATTE HAND OP DE GROND jezelf afzetten bij het opstaan. Dit beschadigd de foam van de keepershandschoen en daarmee verlies je grip. Het kan zelfs gebeuren dat de foam scheurt als de keeper zichzelf zo afzet bij het opstaan.

Dus altijd na een landing met de vuist afzetten, daarmee raakt alleen de buitenkant van de keepershandschoen de grond. Hiermee loop je geen risico dat de foam beschadigd en dat je daarmee grip van de keepershandschoen verliest. Zeker als je dat veel doet op kunstgras is het funest voor jouw keepershandschoen.

 

Bij Keeperswear krijgen we ook af en toe een klacht dat de foam van de keepershandschoenen is gescheurd. Vaak is het te wijten aan deze verkeerde techniek van keepen. In veel gevallen worden deze klachten door de fabrikant niet vergoed omdat men geen garantie geeft op de foam. Dus ben voorzichtig en pas je techniek aan!!!

Veel sportwinkels vergoeden dit daarom niet, Keeperswear gaat hier wat soepeler mee om en vergoed in veel gevallen wel. 

 

(foto is afkomstig van het NRC)

Reactie schrijven

Commentaren: 0