· 

GOED VOETENWERK

Keepers weten als geen ander dat goed voetenwerk essentieel is. Snelheid, balans en coördinatie zijn van groot belang. Keepers die dit beheersen zie je vaak ballen in een reflex pakken die op korte afstand nog van richting worden veranderd. Meestal zie je spelers dan hun keeper feliciteren met een schouderklop of een duim omdat de spelers de bal in gedachten al in het net zagen liggen.

 

Om deze ballen te kunnen pakken moet er veel getraind worden op het voetenwerk. Veel trainers oefenen dit met hun keepers eerst droog (zie film hieronder) en combineren dat later met afwerkvormen. Dit zijn zware trainingen maar met een afwerkvorm erbij is dit ook ontzettend leuk om te doen. Door dit veel te doen wordt een keeper steeds beter, het droog trainen kun je gelukkig ook thuis doen waardoor je niet alleen afhankelijk van je keeperstrainer bent. Dit kun je doen met een ladder (zie filmpje), pionnen, lint en zo zijn er nog een paar goedkope/gratis hulpmiddelen te verzinnen.

Bij trainen komt het er altijd op neer dat je veel herhalingen moet doen om jezelf naar een hoger niveau te tillen. Dit is altijd het geval, op welk niveau je ook keept. Hoeveel je groeit in het keepersvak hangt af van een goede training, het aantal uren en jouw inzet. Dit is iets wat keeperstrainers met hun keepers bespreken, een plan maken en er samen voor gaan. Maar links of rechts om het voetenwerk is een belangrijk onderdeel van de keeperstraining.

 

Het voetenwerk is in veel sporten van groot belang zo ook in het badminton.

In het filmpje hieronder zie je professioneel badmintonners aan het werk.


Keeperswear verkoopt keepershandschoenen met fingersave, zonder fingersave, voor volwassenen, voor kinderen, met roll vingers, platte vingers, met negatieve cut, met hybride cut, goedkope keepershandschoenen, de beste keepershandschoenen, keepershandschoenen van Elite Sport, keepershandschoenen van Uhlsport, keepershandschoenen van HoSoccer, keepershandschoenen vanRWLK en keepershandschoenen van Stanno.

 

Keeperswear al meer dan 3 jaar grootste Elite Sport webwinkel van Nederland en België!

Reactie schrijven

Commentaren: 0