· 

JUISTE POSITIE IN DE GOAL


Als je de wedstrijd begint dan maak je in jouw gedachten van jouw doelgebied een halfronde cirkel van paal tot paal. Het voordeel hiervan is dat je vanuit elke positie de bal kan volgen en de hoeken kunt verkleinen door tijdig in te stappen wanneer een speler met de bal op je afkomt. 

 

Maak op de 5 meter ter hoogte van het midden van de goal een streep, door met je schoen een sleufje te maken. Niet te diep en te groot want anders kan je er ook last van hebben als de bal erdoor van richting kan veranderen. Hiermee heb je altijd een oriëntatiepunt zodat je altijd het midden van de goal weet zonder om te hoeven kijken.


Een keeper staat nooit op de lijn van zijn goal te keepen. Je staat altijd 1 a 2 meter voor jouw doel. Hiermee verklein je het doel. Als je als keeper op de doellijn keept en je duikt naar een hoek dan zul je zien dat je bijna niet tot aan de paal komt, sta je 1 a 2 meter naar voren dan lukt het wel om met een goede duik de hoek af te dichten. 

Een hulpmiddel tijdens het trainen kan de powergordel zijn. Deze gordel helpt je om jouw kracht te verbeteren maar zorgt er ook voor dat je steeds teruggaat naar de juiste positie in de goal. 

De powergordel kan gekocht worden via de volgende link:

 https://www.soccerconcepts.nl/nl/powergordel-keeperstraining.html

Reactie schrijven

Commentaren: 0