· 

Buffon, legende bij leven

Gianluigi Buffon

Halverwege 2017 kwam het nieuws dat de toen bijna 40 jarige Gianluigi Buffon zou stoppen met keepen.  Ondanks zijn leeftijd kwam die mededeling toch een beetje uit de lucht vallen.  Buffon leek het eeuwige keepersleven te hebben, een Italiaans opperwezen zonder een spoortje sleet, al generaties lang.  De beste keeper van de wereld zou ermee stoppen en wat restte was een enorm respect voor deze superkeeper en hem bedanken voor wat hij ons als liefhebbers van het keepersvak heeft nagelaten.

Afscheid Buffon bij Juventus mei 2018

Compilatie Buffon


Totdat begin juli dit jaar het grote nieuws naar buiten kwam dat Buffon Juventus verruilde voor Paris Saint-Germain. De inmiddels 40 jaar geworden Buffon plakt nog minimaal één jaar vast aan zijn professionele keepersloopbaan.

 

Met de transfer naar PSG begint het eerste buitenlandse avontuur van Gianluigi Buffon. Ons keepershart gaat daar toch stiekem wat sneller door kloppen, we mogen weer een jaar genieten van één van de allerbeste keepers ooit.

Loopbaan Gianluigi Buffon

In de jeugd speelde Buffon als middenvelder, maar Buffon koos uiteindelijk de positie van doelman. In november 1995, zeventien jaar oud, maakt hij zijn debuut voor Parma in een thuiswedstrijd tegen AC Milan, Buffon wist in dat duel zijn doel schoon te houden.

 

Bij Parma maakte Buffon indruk en meerdere grote clubs uit Europa toonden interesse in hem, echter in de zomer van 2000 wilde Buffon nog niet vertrekken bij Parma. Een jaar later leek de hoge transfersom (ongeveer vijftig miljoen euro) die Parma wilde ontvangen een transfer naar Barcelona in de weg te staan. 

 

FC Barcelona weigerde dat bedrag te betalen, maar Juventus ging wel overstag; Buffon werd zodoende de vervanger bij de Turijnse club van Edwin van der Sar. Buffon wilde naar Juventus om meer prijzen te winnen en dat deed hij dan ook.  

 

Mei 2017 leek het er even op dat de carrière Guinluigi Buffon ten einde zou komen maar tot groot genoegen van de echte liefhebbers van het keepersvak tekende hij voor één jaar bij Paris Saint-Germain.   

Erelijst GIANLUIGi Buffon

Parma:

UEFA Cup - x

Coppa Italia - 1x

Supercoppa - 1x

Juventus:

Serie A - 11 x

Coppa Italia - 3x

Supercoppa - 4x

Serie B - 1x

PSG

Trophée des Champions 1x

Nationale team Italië

WK voetbal 1x

Gianluigi Buffon

Keeperswear Elite Sportkeepershandschoenen

Keeperswear verkoopt keepershandschoenen met fingersave, zonder fingersave, voor volwassenen, voor kinderen, met roll vingers, platte vingers, met negatieve cut, met hybride cut, goedkope keepershandschoenen, de beste keepershandschoenen, keepershandschoenen van Elite Sport, keepershandschoenen van Uhlsport, keepershandschoenen van HoSoccer, keepershandschoenen van RWLK en keepershandschoenen van Stanno.

 

Keeperswear al meer dan 3 jaar grootste Elite Sport webwinkel van Nederland en België!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Viron (zondag, 19 augustus 2018 14:49)

    Gewoon de allerbste, mijn voorbeeld :-)