· 

5 tips voor uw handschoenen

1. Maak je handpalmen nat

De latex handpalmen van keepershandschoenen hebben een unieke eigenschap die het beste werkt als ze vochtig zijn gemaakt. Dit betekent niet dat je de handschoenen een 30 seconden onder de kraan moet houden, maar maak de handpalmen licht vochtig. Het is belangrijk om de handpalmen gedurende de wedstrijd en training vochtig te houden. Zorg er daarom altijd voor dat je een bidon met water bij je hebt om dit te kunnen doen.

De handpalmen van de handschoenen heeft 2 grote voordelen.

Voordeel nummer 1: De handschoen heeft meer grip wanneer het licht vochtig is gemaakt.

Het andere voordeel is dat vochtige handpalmen beter viezigheid afstoten. Modder blijft veel minder goed aan je handschoenen zitten als ze vochtig zijn.

 

2. Bescherm je handpalmen

Je handpalmen zijn het belangrijkste element van je handschoenen. De grip is bijna volledig afhankelijk van de staat van de handpalmen. Als je dit verwaarloost zul je niet alleen merken dat je sneller toe bent aan nieuwe handschoenen, ook de snel afnemende grip tijdens trainingen en wedstrijden zullen je niet echt gaan helpen.

Hang daarom niet zomaar in het net van het doel of aan de lat. Haal viezigheid zo snel mogelijk van de handschoenen af. Leg je keepershandschoenen ook niet in de zon en al helemaal niet op de verwarming. Ook is het aan te raden om na natte trainingen of wedstrijden je handschoenen de tijd te geven om op te drogen. Als je handschoenen nog drijfnat zijn van de vorige keer, is het beter om voor een andere paar te kiezen.

 

3. Land niet op je handpalmen

De snelste manier om je keepershandschoenen kapot te maken is door er constant op te landen tijdens het duiken. Zeker met kunstgras zullen je handschoenen binnen no-time hun grip verliezen en enorm snel slijten. Heb jij vaak je handpalmen nodig tijdens het duiken of opstaan? Probeer dan een andere techniek aan te leren. Dit is misschien lastig in het begin, maar het is zeker de investering waard.

Mocht je tijdens het opstaan toch je handen nodig hebben om overeind te komen? Maak de een vuist van je handen, zodat je de handpalmen niet gebruikt.

 

4. Was je handschoenen na iedere wedstrijd en training

Pak na iedere wedstrijd of training even een paar minuten om je handschoenen goed te wassen. Tijdens het keepen blijft er vaak veel vuil hangen aan de handschoenen, ondanks dat dit niet zomaar zichtbaar is. Aarde trekt vaak in het latex van de handschoen. Je zult geen stukken aarde of vuil zien hangen aan de handschoenen, maar het latex wordt vaak een stuk donkerder van kleur.

Je kunt je keepershandschoenen net zo wassen als je je handen wast: Met water en zeep. Zorg ervoor dat de zeep goed uit de handschoenen is gespoeld. Laat de handschoenen daarna goed drogen.

 

5. Werk met verschillende handschoenen

De laatste tip is een echte aanrader. Werk altijd met 2 paar keepershandschoenen: een paar voor de wedstrijden en een paar voor de trainingen. Je zult merken dat je handschoenen veel minder snel slijten, puur door het feit dat ze minder belast worden. Zorg ervoor dat je wedstrijdhandschoenen altijd het beste paar zijn. Zodra deze minder worden qua grip en meer slijtage gaan vertonen schuif je ze door als trainingshandschoenen.

 

Het is eigenlijk heel simpel: Wil je langer doen met je keepershandschoenen, dan is het van groot belang dat je er goed mee omgaat. Hoe meer je besteed aan het onderhoud van je handschoenen, hoe langer je er plezier van zult hebben!

Reactie schrijven

Commentaren: 0