· 

IS DUURDER BETER?

IS DUURDER BETER?

 

De meest gemaakte denkfout bij het aanschaffen van dure keepershandschoenen (sommige kosten zelfs rond de €200,-) is de gedachte dat deze vele malen langer meegaan dan een goedkoper model. Dit is zeker niet altijd het geval.

 

Het voordeel van een duurdere handschoen is dat er een betere foamlaag op de handschoen zit waardoor je een betere grip hebt dan bij een goedkoper foamlaag. Ook is de pasvorm/techniek en de afwerking van de handschoen beter.

 

Het zegt dus niets over de levensduur van de keepershandschoen, het is geen garantie dat ze langer meegaan dan een goedkopere keepershandschoen.

Voor een langere levensduur is het juist gebruiken van en het goed onderhouden van je keepershandschoen verreweg het belangrijkst.

 

ONDERHOUD:
Klik hier voor onderhoud

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Sander bouw (vrijdag, 13 juli 2018 16:41)

  Naar mijn mening staat een dure handschoen niet voor een langere levensduur maar een goedkope handschoen wel voor een kortere levernsduur. Uit ervaring heb ik gemerkt dat een goedkope handschoen(60 euro) een minder lange levensduur heeft. Tussen keepershandschoenen van een normale prijsklasse (80 euro) en een hoge prijsklasse (150 euro) merk ik geen verschil op het gebied van levensduur.

 • #2

  Van der wal (zaterdag, 14 juli 2018 08:02)

  Mijn zoon heeft ook elite . Helaas na 4 wedstrijden t foam al stuk. We waren helaas de bon kwijt dus konden er niet mee terug. Voorgaande jaren had hij ook elite die waren beter van kwaliteit heb ik t idee. Mij benieuwen wat jullie hiermee doen. Gr leon.

 • #3

  Keeperswear (zaterdag, 14 juli 2018 09:26)

  Sander, het klopt wat jij schrijft.....een duurdere handschoen heeft een betere grip maar heeft geen langere levensduur. Daarom is ons advies ook altijd gebruik 2 paren tegelijkertijd. Een goedkopere voor de trainingen en een duurder setje voor de wedstrijd. Daarmee heb je tijdens de wedstrijd de maximale grip.

  Van der Wal, in onze optiek heeft Elite Sport nog altijd de handschoenen met de langste levensduur. Maar we zien wel vaak dat mensen een beschadiging al direct zien als dat de handschoen niet meer goed is en dat is juist bij Elite niet het geval. De foam van de Elite handschoen is opgebouwd uit laagjes waardoor je dus altijd jouw grip houdt. Als je het 1e laagje eraf hebt is er een volgende laag met grip. Verder zien we ook vaak dat een soft foam handschoen gebruikt wordt op een kunstgras veld en dat is funest. Voor een kunstgras veld adviseren wij ook een handschoen te nemen die een foam heeft die daar beter tegen kan. Advies is dan om de Coraza van Elite, de Graphit van Uhlsport of Titanium van Waterreus te nemen.