· 

Onderhoud keepershandschoenen

Natuurlijk verkopen wij graag keepershandschoenen maar als eerste vinden wij het belangrijk dat jij als klant tevreden bent met de door keeperswear geleverde keepershandschoenen en met de door keeperswear geleverde service. Jij  als klant verwacht “waar” voor je geld en je wilt zo lang mogelijk met je keepershandschoenen kunnen doen.

 

Keeperswear doet er alles aan om dit mogelijk te maken, vandaar dat wij jou graag van advies voorzien. Om de maximale levensduur uit jouw keepershandschoenen te halen geven wij jou graag tips hoe je dit kunt doen.

 

HOE U DAT DOET ?

 

Het is belangrijk om je keepershandschoenen tijdens de trainingen/wedstrijden schoon en vochtig te houden maar ook gedurende de tijd dat je de keepershandschoenen niet gebruikt.

 

Tijdens trainingen en wedstrijden gebruik je een bidon om het vuil weg te spoelen en de keepershandschoenen vochtig te houden.

 

Mocht er veel zand op je handschoenen zitten laat dan het stromend water zoveel mogelijk zijn werk doen en vermijd wrijven, hiermee maak je namelijk kleine haarscheurtjes in de foam. Dat wil je natuurlijk voorkomen, want hierdoor slijten de handschoen sneller

 

Na trainingen en wedstrijden maak je de keepershandschoenen schoon onder de kraan of douche met koud tot lauw stromend water. Let er wel op dat je de keepershandschoenen daarna nooit uitwringt maar voorzichtig uitknijpt. Met wringen beschadig je de foam wat de levensduur aanzienlijk verkort.

 

Ook hier geldt, mocht er veel zand op je handschoenen zitten laat dan het stromend water zoveel mogelijk zijn werk doen ga niet onnodig veel wrijven, hiermee maak je namelijk kleine haarscheurtjes in de foam waardoor de handschoenen sneller.

 

Bij het opbergen is het belangrijk om de keepershandschoenen vochtig weg te leggen en te zorgen dat de foam nooit tegen elkaar komt, veel keepers leggen daarom een vochtig washandje tussen de beide handschoenen of gebruiken hiervoor een handdoek. Hiermee voorkom je dat de foam tegen elkaar aan gaat plakken.

 

Het is aan te raden om de keepershandschoenen koel en donker te bewaren. Leg jouw keepershandschoenen nooit in de buurt van een verwarming of in de zon, hiermee voorkom je dat de foam van de keepershandschoenen gaat uitdrogen en gaat scheuren. Als je de keepershandschoenen langer niet gebruikt is het raadzaam om geregeld te controleren of ze nog licht vochtig zijn, hiermee voorkom je het uitdrogen van de foam. Uitdrogen van de foam betekent dat je de keepershandschoenen kunt weggooien en dat is eeuwig zonde.

 

Voor trainingen en wedstrijden dienen de handschoenen natuurlijk eerst weer goed nat gemaakt te maken.

 


UHLSPORT ANATOMIC 3/4 KEEPERSBROEK
€ 40,00 1 vanaf € 25,00
ELITE VIPERA
€ 89,95 1 € 58,95

Reactie schrijven

Commentaren: 0