· 

Keepershandschoenen tijdens een hitte golf

Het is al weken zonnig en zeer heet, temperaturen van ver boven de 30 graden. Houd hier rekening mee met je keepershandschoenen er zijn een aantal gouden regels.

Belangrijk

Het is belangrijk om je keepershandschoenen tijdens de trainingen/wedstrijden schoon en vochtig te houden maar ook gedurende de tijd dat je de keepershandschoenen niet gebruikt.

 

Tijdens trainingen en wedstrijden gebruik je een bidon om het vuil weg te spoelen en de keepershandschoenen vochtig te houden.

 

 

Na trainingen en wedstrijden maak je de keepershandschoenen schoon onder de kraan of douche met lauw stromend water. Let er wel op dat je de keepershandschoenen daarna nooit uitwringt maar voorzichtig uitknijpt. Met wringen beschadig je de foam wat de levensduur aanzienlijk verkort.

Opbergen keepershandschoenen

Bij het opbergen is het belangrijk om de keepershandschoenen vochtig weg te leggen en te zorgen dat de foam nooit tegen elkaar komt, veel keepers leggen daarom een vochtig washandje tussen de beide handschoenen of wikkelen ze in een handdoek (zie foto boven). Hiermee voorkom je dat de foam tegen elkaar aan gaat plakken.

 

Het is aan te raden om de keepershandschoenen koel en donker te bewaren. Leg jouw keepershandschoenen nooit in de buurt van een verwarming of in de zon, hiermee voorkom je dat de foam van de keepershandschoenen gaat uitdrogen en gaat scheuren. Als je de keepershandschoenen langer niet gebruikt is het raadzaam om regelmatig te controleren of ze nog licht vochtig zijn, hiermee voorkom je het uitdrogen van de foam. Uitdrogen van de foam betekent dat je de keepershandschoenen kunt weggooien en dat is eeuwig zonde.

 

Bewaar jouw keepershandschoenen niet in een gesloten tasje. In dat tasje vind namelijk geen ventilatie plaatst waardoor de handschoenen gaan stinken en schimmelen.

 

 

Voor gebruik bij trainingen en wedstrijden dienen de handschoenen natuurlijk eerst weer goed nat gemaakt te maken.


VOETBAL HANDSCHOENEN

Keeperswear verkoopt naast Elite Sport voetbalhandschoenen ook:

 

Bekijk HIER voor alle Elite Sport keepershandschoenen.

 

Keeperswear de grootste Elite Sport webwinkel van Nederland en België!

 

 

Omdat JIJ het waard bent!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rinie (donderdag, 26 juli 2018 11:39)

    Vertel dat de jeugd maar eens, moeders moeten er altijd weer aan denken :-)