· 

Adidas

ADIDAS

Adidas is één van de best verkopende sportmerken.  Onder de prof keepers "world wide" behoort de Adidas keepershandschoen tot de meest gedragen handschoen.

 

Dat heeft voor een groot deel te maken met de naamsbekendheid van dit merk. Duurzaamheid is de belangrijkste strategie van het merk Adidas met als kernwaarden performance, innovatie, integriteit en diversiteit.

 

De keepershandschoenen van Adidas zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Verder doet het Adidas product wat keepers ervan verwachten, grip hebben op de bal.

HET ONTSTAAN VAN ADIDAS

Iedereen kent wel het merk Adidas, maar wie weet bijvoorbeeld dat twee Duitse broers ruzie hebben gekregen en de ene broer Adidas groot heeft gemaakt en de andere broer Puma.

 

Keeperswear neemt jullie mee in een stukje geschiedenis van het ontstaan van Adidas.

De gebroeders Dassler (Adi en Rudolf) komen uit een schoenenmakers familie en richten in 1924 de 'Gebrüder Dassler Schuhfabrik' op. De focus verschuift al gauw naar het ontwerpen en maken van sportschoenen. Tijdens de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam draagt een aantal atleten voor het eerst schoenen van de hand van de gebroeders Dassler. Acht jaar later, tijdens de Spelen in Berlijn, wint de Amerikaanse atleet Jesse Owens op Dassler schoenen vier keer goud. 

Tijdens de oorlog verslechtert de relatie tussen de broers. Het gaat van kwaad tot erger en in 1948 stapt Rudolf uit het bedrijf en richt zijn eigen schoenenfabriek op, genaamd Ruda wat nu bekend is onder de merknaam PumaIn 1949, verandert Adi Dassler de naam van zijn bedrijf in Adidas, een samentrekking van zijn bijnaam en de eerste drie letters van zijn achternaam.

ADIDAS LOGO

Adidas doet waar het in uitblinkt, het ontwerpen en produceren van schoenen voor professionele sporters en teams. Langzaam maar zeker wint het merk ook aan bekendheid onder de gewone burgers.

 

Naast grootse sportprestaties van atleten en teams, zoals der Mannschaft dat in Adidas-tenue het grote Hongarije verslaat op het WK Voetbal van 1954, heeft het steeds bekender worden ook te maken met de kenmerkende 3 strepen.

 

 

De bekende drie schuine strepen staan sinds 1949 prominent op de zijkant van de schoenen en is sindsdien het onmiskenbare logo voor alle Adidas producten.

DE GROEI VAN ADIDAS

In het jaar 1963 besluit Adi, die op dat moment prima kan rondkomen van de productie van sportschoenen, dat de tijd is gekomen om zijn horizon te verbreden. Hij wil dat Adidas naast sportschoenen ook andere sportproducten gaat produceren, omdat daar volgens de oprichter een markt voor is en Adi Dassler krijgt gelijk. De vraag naar Adidas-producten neemt razendsnel toe. Met de overname van Reebok wordt Adidas in 2005 de op één na grootste sportartikelenproducent ter wereld.

 

De Duitse multinational moet alleen nog Nike voor zich dulden.

DE strijd tussen Adidas en Puma

De bekendste strijd in Nederland tussen Adidas en Puma draaide om Johan Cruijff. In de jaren 70 was Adidas de sponsor van het Nederlands elftal, maar Johan Cruijff (aanvoerder en beste Nederlands elftal speler ooit) werd gesponsord door het Puma van Rudolf Dassler, de broer Adi Dassler.

Van Puma mocht Johan Cruijff nooit Adidas kleding dragen. Uiteindelijk heeft Puma met Adidas een deal gesloten waardoor Johan Cruijff de enigste speler mocht zijn met twee strepen in plaats van drie strepen. Dit is vandaag de dag natuurlijk ondenkbaar. 

ADIDAS KEEPERSHANDSCHOENEN

Reactie schrijven

Commentaren: 0